Conference for Global Transformation

2022 Program

Friday, May 20, 2022    –    Saturday, May 21, 2022

San Francisco New York Event London Sydney
8:30 AM – 10:30 AM 11:30 AM – 1:30 PM

Listening for All of Humanity:
A Pre-Conference Session with
Joan Bordow & Monique Sullivan

What might be possible in the scale of the difference you make, when you can include ever more of what you don’t know you don’t know about what it means to be human?

(Additional Fee Required)

4:30 PM – 6:30 PM 1:30 AM – 3:30 AM
10:30 AM – 11:00 AM 1:30 PM – 2:00 PM 30-minute Break 6:30 PM – 7:00 PM 3:30 AM – 4:00 AM
11:00 AM – 12:30 PM 2:00 PM – 3:30 PM Welcome to the Conference for Global Transformation: An Opportunity to Welcome Each Other to our 22nd Annual Conference 7:00 PM – 8:30 PM 4:00 AM – 5:30 AM
12:30 PM – 1:30 PM 3:30 PM – 4:30 PM 60-minute Break 8:30 PM – 9:30 PM 5:30 AM- 6:30 AM
1:30 PM – 3:00 PM 4:30 PM – 6:00 PM

Opening Ceremony
&
Sixto Cancel Keynote Address

Radical Service: Transforming Some of the Hardest Problems Through the Radical Power of Listening

How a personal lived experience, a stand for the value of listening, engaging networks of kinsmen, and a tech-assisted approach are reshaping home life for foster kids.

9:30 PM – 11:00 PM 6:30 AM – 8:00 AM
3:00 PM – 3:30 PM 6:00 PM – 6:30 PM 30-minute Break 11:00 PM – 11:30 PM 8:00 AM – 8:30 AM
3:30 PM – 5:00 PM 6:30 PM – 8:00 PM Gathering of the Social Commons By Region


Welcome to the Conference for Global Transformation: An Opportunity to Welcome Each Other to our 22nd Annual Conference

Primarily for Australia and New Zealand

11:30 PM – 1:00 AM 8:30 AM – 10:00 AM
5:00 PM – 5:15 PM 8:00 PM – 8:15 PM 15-minute Break 1:00 AM – 1:15 AM 10:00 AM – 10:15  AM
5:15 PM – 6:45 PM 8:15 PM – 9:45 PM

Hosted Re-Broadcast of
Opening Ceremony
&
Sixto Cancel Keynote Address

Radical Service: Transforming Some of the Hardest Problems Through the Radical Power of Listening

How a personal lived experience, a stand for the value of listening, engaging networks of kinsmen, and a tech-assisted approach are reshaping home life for foster kids.

1:15 AM – 2:45 AM 10:15 AM – 11:45 AM
6:45 PM – 7:00 PM 9:45 PM – 10:00 PM 15-minute Break 2:45 AM – 3:00 AM 11:45 AM – 12:00 PM
7:00 PM – 8:00 PM 10:00 PM – 11:00 PM Gathering of the Social Commons By Region

Primarily for Australia and New Zealand

3:00 AM – 4:00 AM 12:00 PM – 1:00 PM
8:00 PM – 9:00 PM 11:00 PM – 12:00 AM 60-minute Break 4:00 AM – 5:00 AM 1:00 PM – 2:00 PM
9:00 PM – 11:00 PM 12:00 AM – 2:00 AM

Hosted Re-Broadcast of
Listening for All of Humanity:

A Pre-Conference Session with
Joan Bordow & Monique Sullivan

What might be possible in the scale of the difference you make, when you can include ever more of what you don’t know you don’t know about what it means to be human?

(Additional Fee Required)

5:00 AM – 7:00 AM 2:00 PM – 4:00 PM

Saturday, May 21, 2022    –    Sunday, May 22, 2022

San Francisco New York Events London Sydney
6:00 AM – 7:00 AM 9:00 AM – 10:00 AM Gathering of the Social Commons By Region

Primarily for Europe

2:00 PM – 3:00 PM 11:00 PM – 12:00 AM
7:00 AM – 7:15 AM 10:00 AM – 10:15 AM 15-minute Break 3:00 PM – 3:15 PM 12:00 AM – 12:15 AM
7:15 AM – 8:15 AM 10:15 AM – 11:15 AM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

3:15 PM – 4:15 PM 12:15 AM – 1:15 AM
8:15 AM – 8:30 AM 11:15 AM – 11:30 AM 15-minute Break 4:15 PM – 4:30 PM 1:15 AM – 1:30 AM
8:30 AM – 10:00 AM 11:30 AM – 1:00 PM

State of the World Keynote Address

Your Commitment for the World: Force, Suffering or Play?

In the game of your commitment, how are you playing? How are you measuring ”winning” and “losing?” Is the score significant or empty and meaningless?

Click for Handout

(Inquiry Explorations Announcement)

4:30 PM – 6:00 PM 1:30 AM – 3:00 AM
10:00 AM – 10:15 AM 1:00 PM – 1:15 PM 15-minute Break 6:00 PM – 6:15 PM 3:00 AM – 3:15 AM
10:15 AM – 11:15 AM 1:15 PM – 2:15 PM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

6:15 PM – 7:15 PM 3:15 AM – 4:15 AM
11:15 AM – 11:30 AM 2:15 PM – 2:30 PM 15-minute Break 7:15 PM – 7:30 PM 4:15 AM – 4:30 AM
11:30 AM – 12:30 PM 2:30 PM – 3:30 PM Gathering of the Social Commons By Area of Interest 7:30 PM – 8:30 PM 4:30 AM – 5:30 AM
12:30 PM – 1:30 PM 3:30 PM – 4:30 PM 60-minute Break 8:30 PM – 9:30 PM 5:30 AM – 6:30 AM
1:30 PM – 3:00 PM 4:30 PM – 6:00 PM

Sandy Robbins Keynote Address

Retiring The Myth Of The Lone Visionary

In a world in which we so desperately need vision, perhaps we are looking for it in the wrong places. Conventionally, we look for visionaries – those charismatic individuals with special gifts and qualities – to illuminate the path ahead of us. Perhaps the arts can provide an access to new possibilities for vision and visionaries.

9:30 PM – 11:00 PM 6:30 AM – 8:00 AM
3:00 PM – 3:30 PM 6:00 PM – 6:30 PM 30-minute Break 11:00 PM – 11:30 PM 8:00 AM – 8:30 AM
3:30 PM – 4:30 PM 6:30 PM – 7:30 PM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

11:30 PM – 12:30 AM 8:30 AM – 9:30 AM
4:30 PM – 4:45 PM 7:30 PM – 7:45 PM 15-minute Break 12:30 AM – 12:45 AM 9:30 AM – 9:45 AM
4:45 PM – 5:45 PM 7:45 PM – 8:45 PM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

12:45 AM 1:45 AM 9:45 AM – 10:45 AM
5:45 PM – 6:00 PM 8:45 PM – 9:00 PM 15-minute Break 1:45 AM – 2:00 AM 10:45 AM – 11:00 AM
6:00 PM – 7:00 PM 9:00 PM – 10:00 PM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

2:00 AM – 3:00 AM 11:00 AM – 12:00 PM
7:00 PM – 7:30 PM 10:00 PM – 10:30 PM 30-minute Break 3:00 AM – 3:30 AM 12:00 PM – 12:30 PM
7:30 PM – 9:00 PM 10:30 PM – 12:00 AM

Hosted Re-Broadcast of
State of the World Keynote Address

Your Commitment for the World: Force, Suffering or Play?

In the game of your commitment, how are you playing? How are you measuring ”winning” and “losing?” Is the score significant or empty and meaningless?

(Inquiry Explorations Announcement)

3:30 AM – 5:00 AM 12:30 PM – 2:00 PM
9:00 PM – 10:00 PM 12:00 AM – 1:00 AM 60-minute Break 5:00 AM – 6:00 AM 2:00 PM – 3:00 PM
10:00 PM – 11:30 PM 1:00 AM – 2:30 AM

Hosted Re-Broadcast of
Sandy Robbins Keynote Address

Retiring The Myth Of The Lone Visionary

In a world in which we so desperately need vision, perhaps we are looking for it in the wrong places. Conventionally, we look for visionaries – those charismatic individuals with special gifts and qualities – to illuminate the path ahead of us. Perhaps the arts can provide an access to new possibilities for vision and visionaries.

6:00 AM – 7:30 AM 3:00 PM – 4:30 PM
11:30 PM – 11:45 PM 2:30 AM – 2:45 AM 15-minute Break 7:30 AM – 7:45 AM 4:30 PM – 4:45 PM
11:45 PM – 12:45 AM 2:45 AM – 3:45 AM Gathering of the Social Commons By Area of Interest 7:45 AM – 8:45 AM 4:45 PM – 5:45 PM

Sunday, May 22, 2022    –    Monday, May 23, 2022

San Francisco New York Events London Sydney
6:00 AM – 7:00 AM 9:00 AM – 10:00 AM Gathering of the Social Commons By Area of Interest 2:00 PM  – 3:00 PM 11:00 PM – 12:00 AM
7:00 AM – 7:15 AM 10:00 AM – 10:15 AM 15-minute Break 3:00PM  – 3:15 PM 12:00 AM – 12:15 AM
7:15 AM – 8:15 AM 10:15 AM – 11:15 AM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

3:15 PM – 4:15 PM 12:15 AM – 1:15 AM
8:15 AM – 8:30 AM 11:15 AM – 11:30 AM 15-minute Break 4:15 PM – 4:30 PM 1:15 AM – 1:30 AM
8:30 AM – 10:00 AM 11:30 AM – 1:00 PM

Jerrie Ueberle Keynote Address

Living a Vision Fulfilled,
Or, If it Were Possible,
What Would I Do?

Discover the power of going beyond personal and geographic boundaries to create a vision and fulfill on that vision. You will be left knowing that you have what is needed to fulfill your vision.

(Information on next year’s conference)

4:30 PM – 6:00 PM 1:30 AM – 3:00 AM
10:00 AM – 10:15 AM 1:00 PM – 1:15 PM 15-minute Break 6:00 PM – 6:15 PM 3:00 AM – 3:15 AM
10:15 AM – 11:15 AM 1:15 PM – 2:15 PM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

6:15 PM – 7:15 PM 3:15 AM – 4:15 AM
11:15 AM – 11:30 AM 2:15 PM – 2:30 PM 15-minute Break 7:15 PM – 7:30 PM 4:15 AM – 4:30 AM
11:30 AM – 12:30 PM 2:30 PM – 3:30 PM Gathering of the Social Commons By Area of Participation 7:30 PM – 8:30 PM 4:30 AM – 5:30 AM
12:30 PM – 1:30 PM 3:30 PM – 4:30 PM 60-minute Break 8:30 PM – 9:30 PM 5:30 AM – 6: 30 AM
1:30 PM – 3:00 PM 4:30 PM – 6:00 PM

Paper & Poster Awards Ceremony

Closing Keynote Addresses

Heather Shapter
Nourishing Your Passion, Watching It Grow.  What Do You Declare?  
From an early commitment to end poverty, one career, fed by Landmark distinctions, periodically shifted and miraculously bloomed.

Glenn Greenidge
Building a Bridge of Relationships
Keeping your purpose consistent with your vision even when your vision is undistinguished to you.

Brandon Erdos
The Journey of Belonging 
What if belonging isn’t a destination, but a journey? What if belonging is a matter of declaration? What if belonging is the key to fulfilling your vision?

9:30 PM – 11:00 PM 6:30 AM – 8:00 AM
3:00 PM – 3:30 PM 6:00 PM – 6:30 PM 30-minute Break 11:00 PM – 11:30 PM 8:00 AM – 8:30 AM
3:30 PM – 5:00 PM 6:30 PM – 8:00 PM Gathering of the Social Commons By Area of Participation 11:30 PM – 1:00 AM 8:30 AM – 10:00 AM
5:00 PM – 5:15 PM 8:00 PM – 8:15 PM 15-minute Break 1:00 AM – 1:15 AM 10:00 AM – 10:15 AM
5:15 PM – 6:15 PM 8:15 PM – 9:15 PM Concurrent Workshops

Click here for a complete list of Workshops

1:15 AM – 2:15 AM 10:15 AM – 11:15 AM
6:15 PM – 7:15 PM 9:15 PM – 10:15 PM 60-minute Break 2:15 AM – 3:15 AM 11:15 AM – 12:15 PM
7:15 PM – 8:45 PM 10:15 PM – 11:45 PM

Hosted Re-Broadcast of
Jerrie Ueberle Keynote Address

Living a Vision Fulfilled,
Or, If it Were Possible,
What Would I Do?

Discover the power of going beyond personal and geographic boundaries to create a vision and fulfill on that vision. You will be left knowing that you have what is needed to fulfill your vision.

(Information on next year’s conference)

3:15 AM – 4:45 AM 12:15 PM – 1:45 PM
8:45 PM – 9:00 PM 11:45 PM – 12:00 AM 15-minute Break 4:45 AM – 5:00 AM 1:45 PM – 2:00 PM
9:00 PM – 10:30 PM 12:00 AM – 1:30 AM

Hosted Re-Broadcast of
Paper & Poster Awards Ceremony

Closing Keynote Addresses

Heather Shapter
Nourishing Your Passion, Watching It Grow.  What Do You Declare?  
From an early commitment to end poverty, one career, fed by Landmark distinctions, periodically shifted and miraculously bloomed.

Glenn Greenidge
Building a Bridge of Relationships
Keeping your purpose consistent with your vision even when your vision is undistinguished to you.

Brandon Erdos
The Journey of Belonging 
What if belonging isn’t a destination, but a journey? What if belonging is a matter of declaration? What if belonging is the key to fulfilling your vision?

5:00 AM – 6:30 AM 2:00 PM – 3:30 PM
10:30 PM – 11:00 PM 1:30 AM – 2:00 AM 30-minute Break 6:30 AM – 7:00 AM 3:30 PM – 4:00 PM
11:00 PM – 12:00 AM 2:00 AM – 3:00 AM Gathering of the Social Commons 7:00 AM – 8:00 AM 4:00 PM – 5:00 PM